آموزش سمنو خانگی از طاهره شکری بزرگ





طاهره شکری:
طرز تهیه سمنو 🌾🌴 مواد لازم ،،،،گندم مخصوص سمنو یک کیلو نیم،،،، آرد نون سنگک 4کیلو ،،،، آب 7 باطری یکونیم لیتری ظرف نوشابه،،،،بادام درختی با استخوان 20 عدد ،،، خیلی هم ضروری نیستش بدونه بادام من درست کردم ،،، حوصله بسیار بسیار زیاد زیاددددددد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! طرز ساخت سمنو 🥣🥄 ابتدا گندم را خوب تمیز بکنید طوریکه تمام گندم شکسته را ازش جدا بکنیدسپس با آب سرد 7بار بشوئید در آخر سر طوری بهش آب اضافه بکنید که یک بند انگشت روی گندم را بگیرد،،بمدت 2تا3روز مرتب هر 4ساعت آبشو عوض بکنید جای خنک تو هوای اتاق هم دور از وسیله گرمایشی قرار بدهید،وگرنه ترش خواهد شد، زمانیکه گندمها شروع به نوک زدن کردن شاید بمدت 2 روز یا بیشتر، هم نوک بزنه ، مال من بمدت دوروز نوک زده ،حالا گندم را وارد آبکش کنید روشو آب سرد بزنید بعداز اینکه آبش رفته گندم را وارد چند سینی بکنید طوری وارد سینی بکنید که زیاد دستان بهش نخورد ممکنه جوانه هاش بشکند،با آبکش روی سینی بپاشید خیلی آرام با دست پخش کنید،از اینجا سینی ها را در جای کم نور قرار بدهید هوای اتاق خیلی نه گرم باشه ونه سرد معتدل باشه ،روشو یک پارچه نخی سفید بپوشانید،بعداً روی پارچه را مرتب آب پاشی کنید تا پارچه خشک شده فوری آب پاشی بکنید ببینید آب پاشی گفتم ؟ نه بیشتر ،، پس حتماً تا جوانه زدن اینکارو ادامه بدهید،دو روز کامل طول میکشه تا جوانه بزنه ،توجه کنید جوانه باندازه یک سانت باید رشد بکنه ، و نقره ای بشه نزارید سبز بشه اگر سبز شود سمنو تلخ میشود امّا مال من یک کوچلو سبز شده خیلی محسوس بوده اونقدر اشکالی نداره حتما یک کوچولو سبز میشود ،پس گندمهای ما کاملااً هم جوانه زده وهم ریشه نقره ای زده آماده شده ،حالا سینی گندمها را ببرید زیر شیرآب داخل، طرفشوئی، بادست کاملااً بازش بکنید طوری که باز ،باز بشه وارد آبکش کنید روشو با آبسرد خوب آب بزنید تا خوشبو بشود،سپس بزارید تا آبش کاملااً برود،بعد از این با چرخ گوشت با پنجره ایکه کوچکترین سوراخ را دارد چرخ بکنید تو یک لگن آب سرد بریزید همانطوریکه دارید چرخ میکنید وارد لگن آب سرد شود،تا آخر این کارو ادامه داده تا تمام شود،داخل لگن را آب فراوان بریزید همان مقدار آبی که در بالا اندازه شو گفتم بریزید نه بیشتر حالا بعداز چرخ شدن باید وارد سافی(الک) بکنید تفاله ها را ، بادست فشار بگیرید تا تمام شیر ه اش گرفته بشه ، ،خب مجداً تفاله ها را وارد لگن آب دیگری بکنید باز هم مانند مرحله اوّل همانطور شیره شو بگیرید، توجه کنید همان مقدار آب که در بالا گفتم کافی میباشد حتماً از صافی رد بکنید؟تفاله های گندم را من دور نریختم تمام تفاله ها را خشک کردم شده سبوس گندم که خیلی هم کار برد داره بعد از خشک شدن من با آسیاب پودر کردم با الک صاف کردم، میزارم کنار هر وقت بخواهم سمنو درست بکنم باندازه دو لیوان این پودر سبوس را همراه با آرد وارد شیره گندم میکنم حالا اگر هم تو سمنو نریختین اشکالی نداره از آرد گندم نون سنگکی استفاده بکنید خودش کافی هست منتها خیلی پودر سبوس برای بدن مفید هست تو کلوچه وتو نون خونگی میشود استفاده کرد وبرای دستگاه گوارشی هم خیلی مفید هست تو اینترنت سرچ بکنید بشما میگه چقدر مفید هست ،خب حالا 4کیلو آرد نون سنگک را روی شیره گندم الک بکنید با هم زن دستی مرحله به مرحله مخلوط بکنید بزنید ، نگران نباشید خودش کاملااً تو شیره گندم حل میشود حالا تا اینجا مواد آماده شده مانند یک فرنی شل دیده میشود ،بزارید روی گاز این مایه آنقدر باید هم بزنید تا جوش بیآد اوًل کمی ژله ای میشود دوبار تبدیل میشود یک مایه روانتر و شل ،هنگامیکه جوش آمده دیگه هر 10 دقیقه هم بزنید امّا من از کنار دیک سمنو جدا نمیشدم، حالا چند ساعت طول میکشه ؟از زمان جوش آمدن تا پایان پخت 8ساعت زمان میبره لازم به ذکر میباشد که یک باطری دیگر آب سرد بزارید کنار دست خودتون هر ۱۵ دقیقه یکبار باندازه نصف لیوان آب سرد وارد سمنو بکنید تا سمنو سفت و رنگش کاملااً قهوای شود این اضافه کردن آب سرد در این زمان فقط اینکه اولاً دیگ ته نمیگیره بعدش بخاطر رنگش اینکار ضروری میباشد شاید هم بیشتر از یک باطری آب نیاز باشه ،هنگامیکه کمی سفت شده شعله را کم کنید روی دیگ را یک وسیله مانند قاشق بزرگ بزاری سپس یک حوله بزارید طوریکه حوله تو دیگ سمنو نرود ، یا اگر دم کنی بزرگ دارید بزاری تا دم بکشه امّا مرتب باید هم بزنید وگرنه ته دیگ خواهد بست ، تا بوسیله بخار دم بکشد اینکار را شاید تا3ساعت طول بکشه یعنی 3ساعت آخر باید اینکارو بکنید این حوله باعث میشه که هنگام جوشهای پایانی بطر ف شما پرتاب نشود ، اینکار خیلی برای رنگ گرفتن وجا افتادن واجب میباشد در پایان کار سمنو تمام شده بزارید زمین تا کاملااً سرد شود انشاءالله بآمید خدا وند سبحان وارد ظرفهای مورد نظر خودتون بکنید